praktisch toepassen van verkeersdata

verkeersmeldingen – van verkeerscentrale naar navigatiedienst 

De informatieketen van verkeerscentrale naar weggebruiker (en terug) wordt gevormd door verschillende partijen en schakels. De regionale (RVMC) of nationale verkeerscentrale (VCNL) signaleert geplande of ongeplande gebeurtenissen en maakt hier melding van. Deze melding wordt via verschillende schakels omgezet naar digitale informatie en door partijen als VCNL of SPIN geleverd aan de Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW). NDW levert dit als open data. En een Service Provider als Wegstatus, haalt dit op van de NDW servers.

Doorgaan met lezen “praktisch toepassen van verkeersdata”

Data top 10 overheid

Future Mobility | apr 2019 | Data top 10 overheid

Actuele rapportage over de stand van zaken van de data top 10 voor het bereikbaar houden van Nederland.

rapport actuele status data top 10

Langs een aantal vragen heeft BOSMA Management en Advies input geleverd aan het bedrijf Future Mobility, over hoe ik de huidige stand van zaken zie, als het gaat om de toepassing van data bij Smart Mobility. Doorgaan met lezen “Data top 10 overheid”

Socrates 2.0

Rijkswaterstaat | aug 2016 –okt  2018 | Smart Mobility

doorontwikkeling van praktijk proef Amsterdam

SOCRATES2.0 is de Europese doorontwikkeling van de Praktijk Proef Amsterdam in Amsterdam ZuidOost (PPAZO) en voorziet voertuigbestuurders van slimmere verkeersinformatie en navigatiediensten. Zoals het kiezen van de slimste route (smart routing), het geven van rijstrookadvies en het melden van plotseling gevaarlijke situaties op de weg. Doorgaan met lezen “Socrates 2.0”

AUTOPILOT

Provincie Noord Brabant | okt 2016 – okt 2018 | Autonomous Mobility

verbinden van eerder ontwikkelde bouwblokken

In de eerste proeven van AUTOPILOT hebben we aangetoond dat met gestandaardiseerde Internet of Things (IoT) koppelingen, gebaseerd op FIWARE en OneM2M, eerder ontwikkelde Smart Mobility bouwblokken eenvoudig kunnen worden aangesloten. Bouwblokken zoals de Smart Mobility diensten die in Spookfiles  en Talking Traffic ontwikkeld zijn. Doorgaan met lezen “AUTOPILOT”

Praktijk Proef Amsterdam

Rijkswaterstaat | jan 2016 –apr 2018 | Smart Mobility

amsterdam zuidoost – het operationeel mobiliteit centrum

Het PPA-project in Amsterdam Zuidoost (PPAZO) onderzocht hoe de verkeersdruk voor, tijdens en na evenementen is te verminderen. De proef maakte gebruik van bestaande in-car technologie en van wegkant systemen om de drukte over de verschillende parkeergarages in het gebied te verdelen. Doorgaan met lezen “Praktijk Proef Amsterdam”

Talking Traffic

Min van I&M | juli 2016 –dec 2017 | Data top 10 overheid

real-time informatie uitwisseling

Talking Traffic is een meerjarig partnership tussen vijftien marktpartijen, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de twaalf Beter Benutten-regio’s. Doel is het verbeteren van bereikbaarheid, doorstroming en verkeersveiligheid. Doorgaan met lezen “Talking Traffic”

Spookfiles

Provincie Noord Brabant | jan 2014 –dec 2017 | Hybride Communicatie

niet meer in de spookfile

De droom van iedere automobilist. Gewaarschuwd worden voordat je moet remmen voor een file. Vervolgens je snelheid verlagen en toch eerder op je werk.  Omdat de file als gevolg van het remmen van jouw en je collega automobilisten, helemaal niet meer ontstaat. Doorgaan met lezen “Spookfiles”

iCentrale

Provincie Noord Holland | jan 2016 – dec 2016 | centrale als een service

iCentrale is een landelijk programma

Het landelijke programma voor iCentrale streeft er naar om van ruim 150 publieke centrales in 2016 te gaan naar 0 publieke centrales in 2025.

De bediening van tunnels, bruggen, sluizen, verkeersmanagement, stadstoegang, stadsbeheer, hulpdiensten en openbaar vervoer wordt dan onder regie van publiek volledig uitgevoerd door private partijen. Doorgaan met lezen “iCentrale”

Reisinformatie diensten

gedragsbeïnvloeding met een informatiedienst

Provincie Gelderland | jan 2014 –dec 2016 | Traffic Informatie

Met Filejeppen altijd een actueel reisadvies op zak. Om je reizen te plannen, maar ook om een altijd een actueel overzicht tijdens je reis te hebben. Met Filejeppen plan en reis je multimodaal met de auto, het OV en de fiets.

Filejeppen is een samenwerking tussen Goudappel Coffeng en Technolution. Doorgaan met lezen “Reisinformatie diensten”